Bij Bonduelle gebruiken we geen overbodige toevoegingen in onze receptuur. Al onze groenten en maïs blikken of vriezen we direct in na het oogsten, wanneer ze optimaal rijp zijn. Onze peulvruchten worden eerst gedroogd en op het moment van inblikken geweld en gekookt. Associeer jij blik niet zo snel met vers of gezond? Het tegendeel is waar. Door de beschermende eigenschappen van blik zijn conserveringsmiddelen totaal niet nodig. Wij bereiden daarnaast onze groenten en peulvruchten met stoom, waardoor ze een knapperige bite hebben, meer kleur bevatten én het lekkerst smaken.
Net als jij vinden wij smaak heel belangrijk. Daarom voegen wij alleen toe wat écht nodig is voor de smaak. Wij voegen geen suiker aan onze maïs, peulvruchten en veruit de meeste groenten toe. Wij gebruiken een zeer kleine hoeveelheid zout: voor peulvruchten bijvoorbeeld slechts 0,3 gram per 100 gram, waarmee ze zoutarm zijn. Vanaf eind 2020 bieden wij ook maïs zonder toegevoegd zout aan. Bovendien voldoet maar liefst 98% van onze producten aan het Nutriscore A-label, de gezondste keuze dus!