1. >Recept
  2. >Bean Shanghai

Bean Shanghai

Bean Shanghai
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Zwarte bonen (400 g)

1 ui

1 prei

250 g (kastanje)champignons

1 bosje bosui

250 g Chinese mie

2 el (wok)olie

3 el hoisinsaus

100 g taugé
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Zwarte bonen (400 g)

1 ui

1 prei

250 g (kastanje)champignons

1 bosje bosui

250 g Chinese mie

2 el (wok)olie

3 el hoisinsaus

100 g taugé
  1. Stap 1
    Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 3 cm.
  2. Stap 2
    Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Stap 3
    Verhit in een wok de olie. Bak de ui met de prei 2 min. Voeg de champignons met de bosui toe en bak nog 4 min. Giet intussen de bonen in een zeef, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
  4. Stap 4
    Schep de hoisinsaus met 50 ml water en de bonen door de groenten. Verwarm nog 1 min. Schep er de taugé door en breng op smaak met peper.
  5. Stap 5
    Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over 4 kommen. Schep er de bean shanghai op en bestrooi met de bosuiringetjes.
Tip
Fruit met de ui 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend