Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Chili sin carne
4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)
200 g gezeefde tomaten
50 g nacho chips
2 rode paprika's (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pakje tomato frito (350 g)
1 bekertje zure room (125 g)
1 limoen, in partjes
1 ui(gesnipperd)
3-4 takjes koriander
2 el vloeibare boter of olie
1 teen knoflook
1 tl (gerookte-) paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder
peper
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)
200 g gezeefde tomaten
50 g nacho chips
2 rode paprika's (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pakje tomato frito (350 g)
1 bekertje zure room (125 g)
1 limoen, in partjes
1 ui(gesnipperd)
3-4 takjes koriander
2 el vloeibare boter of olie
1 teen knoflook
1 tl (gerookte-) paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder
peper
recept gemaakt met
Crispy Maïs
Kikkererwten
Rode kidneybonen
Stap 1
Doe de kidneybonen, de kikkererwten en de maïs in een vergiet, spoel het af en laat het uitlekken.
Stap 2
Verhit de boter of olie in een pan. Fruit de ui en de paprika 2 min., zonder te kleuren. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes, de tomato frito en de gezeefde tomaten toe en breng het aan de kook.
Stap 3
Pers of rasp de knoflook boven de pan en voeg paprika- en chilipoeder toe. Schep de bonen en de maïs door de tomatensaus en verwarm het nog 8-10 min. op laag vuur.
Stap 4
Breng de chili op smaak met peper. Schep het in een schaal en bestrooi het met koriander. Serveer de chili met de nacho chips, de zure room en de partjes limoen.
Tip
Houd wat kidneybonen achter en strooi ze vlak voor het serveren over de chili als stoere eye-catchers.