Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Chili sin carne
Chili sin carne
Makkelijk
25 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 blikken Bonduelle Rode kidneybonen (à 310 g)
1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g)
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
300 g witte rijst
2 el olie
1 tl gemalen komijn of 2 tl kruidenmix voor chili con carne
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
2 takjes peterselie
150 g Griekse yoghurt of zure room
Ingrediënten voor 1 personen
2 blikken Bonduelle Rode kidneybonen (à 310 g)
1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g)
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
300 g witte rijst
2 el olie
1 tl gemalen komijn of 2 tl kruidenmix voor chili con carne
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
2 takjes peterselie
150 g Griekse yoghurt of zure room
recept gemaakt met
Crispy Maïs
Rode kidneybonen
Stap 1
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.
Stap 3
Schep de komijn of kruidenmix door de groenten. Voeg de inhoud van de blikken gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook. Kook de saus 5 min. zachtjes.
Stap 4
Voeg de kidneybonen toe en verwarm de chili sin carne nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Hak de peterselie grof.
Stap 5
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de chili sin carne bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurt of de zure room.
Serveertip
Serveer de chili sin carne met een partje limoen en een handje tortillachips.