Crispy maïssalade

Crispy maïssalade
Makkelijk
15 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g)

1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)

1 tl sesamzaad

1 sjalot

2 avocado’s

3 el mayonaise

1 limoen

1 tl sesamolie

½ kleine knoflook

3 el granaatappelpitjes

1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g)

1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)

1 tl sesamzaad

1 sjalot

2 avocado’s

3 el mayonaise

1 limoen

1 tl sesamolie

½ kleine knoflook

3 el granaatappelpitjes

1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)

recept gemaakt met

Kikkererwten
  1. Stap 1
    Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  2. Stap 2
    Snijd de sjalot in reepjes. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado’s in partjes.
  3. Stap 3
    Meng de mayonaise met het sap van de limoen en de sesamolie. Pers er de knoflook boven en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Stap 4
    Leg de avocado’s op een schaal. Verdeel er de kikkererwten, de maïs, de sjalot en de granaatappelpitjes over. Besprenkel de salade met de limoen-sesam dressing en bestrooi met de peterselie (of koriander) en het sesamzaad.
Tip: Vervang in de dressing de sesamolie door 1 tl vloeibare honing of gembersiroop voor een zoete smaak.
Verras jezelf
Gemakkelijk
Gemiddeld
Moeilijk
< 15 min
15 - 45 min
45 m and +
  • Flat cake

    Door Bonduelle medewerkster Carola

  • Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing

    Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing

  • Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes

    Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes