1. >Recept
  2. >Miso ramen met spinazie, shiitake, edamame en ei

Miso ramen met spinazie, shiitake, edamame en ei

30 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt

95 g ramen noedels

1 liter groentebouillon

2 eieren

2 tl sesamolie

100 g shiitake, in plakjes

25 g misopasta

75 g spinazie

gedroogde chilivlokken naar smaak
Ingrediënten voor 1 personen
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt

95 g ramen noedels

1 liter groentebouillon

2 eieren

2 tl sesamolie

100 g shiitake, in plakjes

25 g misopasta

75 g spinazie

gedroogde chilivlokken naar smaak
  1. Stap 1
    Kook de noedels volgens de aanwijzingen gaar. Breng de bouillon tegen de kook. Kook de eieren in 7 min. net hard.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan de sesamolie. Bak de shiitake in 4 min. bruin en gaar. Roer de misopasta los met een scheutje bouillon. Voeg de aangemaakte misopasta bij de bouillon. Laat de bouillon niet meer koken!
  3. Stap 3
    Giet de noedels af en pel de eieren. Verdeel de spinazie met de noedels, de shiitake en de edamame bonen over 2 kommen.
  4. Stap 4
    Breng de bouillon op smaak met sojasaus, chilivlokken en extra sesamolie naar smaak. Halveer de eieren en leg ze in de soep.
Tips
- Miso is een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Voor miso geldt: hoe donkerder de kleur, hoe sterker de smaak. Proef vooral, en voeg naar eigen smaak extra miso toe.
- Voeg aan de soep ook eens wat crispy maïs toe!
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend