Stap 1
Snijd de snackkomkommers en de vleestomaat in hele kleine blokjes. Meng met de granaatappelpitjes en granaatappelmelasse naar smaak en 2 el olijfolie. Meng de linzen met de baharat.
Stap 2
Spoel de rijst goed af onder stromend water en doe in een pan met een vingerkootje water erboven. Voeg voldoende zout toe en breng aan de kook. Als de rijst kookt doe je deksel erop en zet je het vuur laag. Laat 15 min. zo staan.
Stap 3
Verhit de rest van de olijfolie. Bak de uiringen in porties goudbruin. Breng op smaak met zout. Hak de peterselie fijn en meng door de yoghurt.
Stap 4
Haal de deksel van de pan, de rijst is nu mooi drooggestoomd. Meng de linzen en de uien met de aanhangende olie erdoor. Geef de peterselieyoghurt en de komkommer-tomaatsalade erbij.