Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Spaghetti bololinzen
Spaghetti bololinzen
Makkelijk
25 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
500 g cherrytomaatjes
2 el olijfolie
400 g spaghetti
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
Parmezaanse of geraspte kaas
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
500 g cherrytomaatjes
2 el olijfolie
400 g spaghetti
1 groot blik tomatenpuree (140 g)
Parmezaanse of geraspte kaas
recept gemaakt met
Linzen
Stap 1
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Halveer de tomaatjes.
Stap 2
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 8 min., tot de sappen vrijkomen.
Stap 3
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
Stap 4
Roer de tomatenpuree door de groenten. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 5 min. op laag vuur.
Stap 5
Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de linzen-bolognesesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer met de kaas.
Tip
Fruit voor extra pit 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) met de groenten mee.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend▶
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pe...
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing