1. >Recept
  2. >Spaghetti bololinzen

Spaghetti bololinzen

Spaghetti bololinzen
Makkelijk
25 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Linzen (310 g)

1 ui

2 tenen knoflook

2 stengels bleekselderij

500 g cherrytomaatjes

2 el olijfolie

400 g spaghetti

1 groot blik tomatenpuree (140 g)

Parmezaanse of geraspte kaas
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Linzen (310 g)

1 ui

2 tenen knoflook

2 stengels bleekselderij

500 g cherrytomaatjes

2 el olijfolie

400 g spaghetti

1 groot blik tomatenpuree (140 g)

Parmezaanse of geraspte kaas
  1. Stap 1
    Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Halveer de tomaatjes.
  2. Stap 2
    Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en de bleekselderij 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 8 min., tot de sappen vrijkomen.
  3. Stap 3
    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  4. Stap 4
    Roer de tomatenpuree door de groenten. Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de linzen toe en verwarm de saus nog 5 min. op laag vuur.
  5. Stap 5
    Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de linzen-bolognesesaus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden en serveer met de kaas.
Tip
Fruit voor extra pit 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) met de groenten mee.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend