1. >Recept
  2. >Tonijnsalade met rode kidneybonen

Tonijnsalade met rode kidneybonen

4 personen
10 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

2 blikjes tonijn

1/2 komkommer

1 groene appel

80 g zoetzure augurken (fijngehakt)

1 el mosterd

3 el Griekse yoghurt

1 handvol Dille (gesneden)

stukjes geroosterd brood

zwarte peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

2 blikjes tonijn

1/2 komkommer

1 groene appel

80 g zoetzure augurken (fijngehakt)

1 el mosterd

3 el Griekse yoghurt

1 handvol Dille (gesneden)

stukjes geroosterd brood

zwarte peper

zout
  1. Stap 1
    Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Schraap met een lepel de zaadjes er uit en snijd ze in plakjes.
  2. Stap 2
    Snijd de appel in dunne partjes en hak de zoetzure augurk fijn.
  3. Stap 3
    Doe alles in een kom en voeg de tonijn, komkommer, bonen, yoghurt, mosterd en dille toe. Even door elkaar scheppen en op smaak brengen met peper en zout.
  4. Stap 4
    Voilà, de salade is klaar. En nu lekker smeren op een stukje geroosterd brood (of een cracker).
Tip
De tonijn kan vervangen worden door gerookte makreel.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend