Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Twee-bonenchili met vegetarisch gehakt
30 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blikje Bonduelle Zwarte bonen (200 g), afgespoeld en uitgelekt
1 blikje Bonduelle Rode kidneybonen (160 g), afgespoeld en uitgelekt
1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g), uitgelekt
150 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
150 g vegetarisch gehakt
½ tl gemalen komijn
mespunt gemalen kaneel
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 takje peterselie
gedroogde chilivlokken naar smaak
Ingrediënten voor 1 personen
1 blikje Bonduelle Zwarte bonen (200 g), afgespoeld en uitgelekt
1 blikje Bonduelle Rode kidneybonen (160 g), afgespoeld en uitgelekt
1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g), uitgelekt
150 g witte rijst
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
150 g vegetarisch gehakt
½ tl gemalen komijn
mespunt gemalen kaneel
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 takje peterselie
gedroogde chilivlokken naar smaak
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
Stap 2
Bestrooi het gehakt met de komijn en de kaneel. Voeg het blik gepelde tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein. Schenk 75 ml water in de pan en breng aan de kook.
Stap 3
Draai het vuur laag en stoof de chili 10 min. zachtjes. Hak de peterselie fijn.
Stap 4
Schep de zwarte en kidneybonen met de maïs door de gehaktsaus en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met chilivlokken of peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de rijst.
Tips
- Liever met vlees? Neem runder- of kipgehakt.
- Lekker met een lepel zure room en partje limoen.