Plantaardig(er) eten? Dat is goed voor jou én voor de planeet. Gelukkig is het makkelijker (en lekkerder) dan je denkt. Want hé, niemand verwacht dat je direct alle dierlijke producten links laat liggen. Begin klein. En vervang de V in AGV eens wat vaker door Vega. Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen. Want ieder hapje is er één in de juiste richting.
We benoemden het hierboven al kort: een plantaardig eetpatroon heeft een positief effect op jouw gezondheid en op het milieu. De voordelen zijn dan ook - bijna - eindeloos. Komen ze:
Lunchen met een bruine boterham met vleeswaren? Dat kan anders. En dat is dan ook meteen onze eerste tip. Ga eens voor een plantaardig alternatief tijdens de lunch. Wat dacht je van een lekkere, voedzame soep? Of een poke bowl vol groenten en peulvruchten? Deze zijn hartstikke lekker en staan vliegensvlug op tafel. Toch gehecht aan die boterham? Kies dan eens voor hummus als beleg. Of hagelslag natuurlijk ;-).
Onze tweede tip is voor het avondeten. Natuurlijk kun je kiezen voor vleesvervangers bij het diner. Maar er zijn zoveel bijzondere gerechten op de wereld, waarbij je deze helemaal niet nodig hebt. Zo zitten peulvruchten boordevol goede (plantaardige) eiwitten, vezels en kun je met bonen een vleesachtige smaak én structuur aan een maaltijd geven. Jam!
Benieuwd naar tip numero drie? Komt ‘ie. Begin eens met groenten als startpunt van jouw avondmaaltijd. Da’s namelijk hartstikke lekker en super makkelijk. Vervang rijst of pasta bijvoorbeeld door groenterijst. Of maak gebruik van één (of meerdere) van onze Mini’s om in een handomdraai extra kleur, smaak en vitamines aan je gerecht toe te voegen. Makkelijker kunnen we het niet maken!
Zoek dan niet verder. Die hebben we voor je. Je vindt onze favoriete, plantaardige recepten hier. Welke zet jij vanavond op tafel? Deel het met ons via social media. Je kunt hiervoor #BonduelleBelgië gebruiken. Eet smakelijk!