Stap 1
Start met het maken van de bouillon: maak de groenten schoon. Snijd het groen van de prei er af en snijd deze in grove stukken. Vervolgens snijd je de selder en 2 wortels in grove stukken.
Stap 2
Ondertussen kan je het wit van de prei en de wortelen in jullienne snijden en deze licht laten garen in het bouillon met behulp van een zeef. Hou ze vervolgens apart.
Stap 3
Snijd de aardappelen in 4 gelijke stukken. Deze mag je samen met de kip aan de bouillon toevoegen (nadat deze al even getrokken heeft) en laat het 20 minuten garen.
Stap 4
Vis de kip en aardappelen uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef. Hou de kip en aardappelen apart.
Stap 5
Neem dan 7 dl bouillon en dik deze aan met de blanke roux en laat een minuutje doorkoken. Zet nu van het vuur. Klop de eierdooier los met de room en meng onder de bouillon. Let op: laat het geheel niet meer koken. Kruid het naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 6
Voeg de kip, aardappelen, kikkererwten en de julienne van groenten toe en werk af met platte peterselie. Smakelijk!