1. >Recept
  2. >Kipspiesjes met regenboogsalsa

Kipspiesjes met regenboogsalsa

4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

400 g kipfilet of kippenbout (in stukjes)

1 mango (in blokjes)

2 à 3 el limoensap, ca. 1 limoen

1 rode peper (fijngesneden)

1 el kipkruiden

2 el sweet chili saus

3 el olijfolie

1 handvol koriander (fijngesneden)

1 handvol bosui (in ringetjes)

zwarte peper

zout

- 16 satéprikkers
Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

400 g kipfilet of kippenbout (in stukjes)

1 mango (in blokjes)

2 à 3 el limoensap, ca. 1 limoen

1 rode peper (fijngesneden)

1 el kipkruiden

2 el sweet chili saus

3 el olijfolie

1 handvol koriander (fijngesneden)

1 handvol bosui (in ringetjes)

zwarte peper

zout

- 16 satéprikkers
  1. Stap 1
    Marineer de kip met de kipkruiden en sweet chili saus en laat de marinade minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Stap 2
    Schil ondertussen de mango. Snijd de mango in blokjes, de bosui in ringetjes en snijd de rode peper en koriander fijn.
  3. Stap 3
    Meng de mango, bosui, rode peper en koriander met de maïs, rode kidneybonen en het limoensap. Breng dit op smaak met peper en zout.
  4. Stap 4
    Rijg vervolgens de gemarineerde kip aan de satéprikkers en grill ze op middelhoog vuur ca. 7 minuten tot ze gaar zijn. Vergeet ze niet regelmatig om te keren!
  5. Stap 5
    Serveer de spiesjes met de kleurrijke regenboogsalsa en verbaas jouw tafelgasten met deze hartige verwennerij.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend