1. >Recept
  2. >Avocadosalade met spinazie, kikkererwten en hummus

Avocadosalade met spinazie, kikkererwten en hummus

2 personen
10 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)

1 tl sesamzaad

75 g hummus

Chilipeper

1 avocado

100 g (baby)spinazie

2 tomaten, in partjes
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)

1 tl sesamzaad

75 g hummus

Chilipeper

1 avocado

100 g (baby)spinazie

2 tomaten, in partjes
  1. Stap 1
    Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  2. Stap 2
    Verdun voor de dressing de hummus met 2 el water. Halveer de avocado. Wip de pit eruit en verwijder de schil van de avocado’s. Snijd de avocadohelften in plakjes.
  3. Stap 3
    Verdeel de spinazie met de tomaat en de kikkererwten over 2 borden. Leg de avocado ertussen. Besprenkel de salades met de hummusdressing en bestrooi met het geroosterd sesamzaad en chilipeper naar smaak.
Tip
Verrijk de salades met 1 Mini Pack Bonduelle edamame bonen (80 g).
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend