Stap 1
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Houd vervolgens ongeveer 2 eetlepels afgespoelde kikkererwten apart voor de garnering.
Stap 2
Voeg dan de overige kikkererwten bij de citroenrasp en het sap, het knoflookteentje en de 8 eetlepels olijf- en zonnebloemolie. Je kunt beter niet alleen extra vierge olie gebruiken, want dan krijg je een vrij bittere smaak. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie, gladde puree.
Stap 3
Kijk of je de dikte en grofheid fijn vindt. Je kunt er altijd nog wat (olijf)olie bij doen of de keukenmachine wat langer laten draaien. Maak het vervolgens af met zout en peper naar smaak.
Stap 4
Doe de hummus op een plat bord en garneer met de kikkererwten die je opzij hebt gehouden en met stukgescheurde korianderblaadjes. Je kunt er ook nog een klein beetje extra vierge olijfolie overheen sprenkelen.
Stap 5
Serveer bij de borrel met reepjes boerenbrood of eet bij de lunch als spread.