1. >Recept
  2. >Hummus bi tahina met fijngehakte pijnboompitjesolie en sumak met flatbread

Hummus bi tahina met fijngehakte pijnboompitjesolie en sumak met flatbread

15 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt

4 el tahina

½ teentje knoflook (zie tip)

1-2 el citroensap

2 el pijnboompitten

100 ml olijfolie extra vierge

sumak naar smaak

flatbread of pita, voor erbij

- staafmixer met maatbeker of keukenmachine
Ingrediënten voor 1 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt

4 el tahina

½ teentje knoflook (zie tip)

1-2 el citroensap

2 el pijnboompitten

100 ml olijfolie extra vierge

sumak naar smaak

flatbread of pita, voor erbij

- staafmixer met maatbeker of keukenmachine
  1. Stap 1
    Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de kikkererwten met 75-100 ml koud water. Voeg de tahina, de knoflook, 1 el citroensap en genoeg zout toe. Pureer in 10 min. tot een zo glad mogelijke hummus. Proef en voeg meer citroensap en zout naar smaak toe.
  2. Stap 2
    Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Hak ze heel fijn en roer door de olijfolie met wat zout.
  3. Stap 3
    Spreid de hummus mooi uit over een ronde schaal of bord, besprenkel met de pijnboompitjesolie en bestrooi met sumak naar smaak. Serveer met flatbread of pita.
Tips
- De oorspronkelijke hummus is zacht en romig van smaak. Voeg voor meer pit gerust een heel teentje knoflook toe.
- Hummus over? Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren weer op kamertemperatuur komen.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend