Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Hummus bi tahina met fijngehakte pijnboompitjesolie en sumak met flatbread
15 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt
4 el tahina
½ teentje knoflook (zie tip)
1-2 el citroensap
2 el pijnboompitten
100 ml olijfolie extra vierge
sumak naar smaak
flatbread of pita, voor erbij
- staafmixer met maatbeker of keukenmachine
Ingrediënten voor 1 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt
4 el tahina
½ teentje knoflook (zie tip)
1-2 el citroensap
2 el pijnboompitten
100 ml olijfolie extra vierge
sumak naar smaak
flatbread of pita, voor erbij
- staafmixer met maatbeker of keukenmachine
Stap 1
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de kikkererwten met 75-100 ml koud water. Voeg de tahina, de knoflook, 1 el citroensap en genoeg zout toe. Pureer in 10 min. tot een zo glad mogelijke hummus. Proef en voeg meer citroensap en zout naar smaak toe.
Stap 2
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Hak ze heel fijn en roer door de olijfolie met wat zout.
Stap 3
Spreid de hummus mooi uit over een ronde schaal of bord, besprenkel met de pijnboompitjesolie en bestrooi met sumak naar smaak. Serveer met flatbread of pita.
Tips
- De oorspronkelijke hummus is zacht en romig van smaak. Voeg voor meer pit gerust een heel teentje knoflook toe.
- Hummus over? Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren weer op kamertemperatuur komen.