1. >Recept
  2. >Linzensalade met zoete aardappel en walnoot

Linzensalade met zoete aardappel en walnoot

Linzensalade met zoete aardappel en walnoot
20 min
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)

200 g zoete aardappelblokjes (koelvers)

1 el olijfolie

1 el mayonaise

1 el halfvolle yoghurt

¼ tl kerrie

1 kleine handappel, bijv. elstar

75 g eikenblad slamelange

50 g walnoten

- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)

200 g zoete aardappelblokjes (koelvers)

1 el olijfolie

1 el mayonaise

1 el halfvolle yoghurt

¼ tl kerrie

1 kleine handappel, bijv. elstar

75 g eikenblad slamelange

50 g walnoten

- bakplaat met bakpapier
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Strooi de aardappelblokjes op de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie. Rooster de zoete aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar.
  2. Stap 2
    Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de kerrie. Breng op smaak met peper. Snijd de appel in dunne schijfjes.
  3. Stap 3
    Strooi de sla op 2 borden. Verdeel er de helft van de linzen en vervolgens de geroosterde aardappelblokjes en de appel over.
  4. Stap 4
    Bestrooi met de rest van de linzen en de walnoten. Maak de salades af met de kerriedressing.
Rooster voor een extra volle smaak de walnoten 1-2 min. in een droge koekenpan.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend