Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Linzensalade met zoete aardappel en walnoot
Linzensalade met zoete aardappel en walnoot
20 min
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
200 g zoete aardappelblokjes (koelvers)
1 el olijfolie
1 el mayonaise
1 el halfvolle yoghurt
¼ tl kerrie
1 kleine handappel, bijv. elstar
75 g eikenblad slamelange
50 g walnoten
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
200 g zoete aardappelblokjes (koelvers)
1 el olijfolie
1 el mayonaise
1 el halfvolle yoghurt
¼ tl kerrie
1 kleine handappel, bijv. elstar
75 g eikenblad slamelange
50 g walnoten
- bakplaat met bakpapier
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Strooi de aardappelblokjes op de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie. Rooster de zoete aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar.
Stap 2
Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt en de kerrie. Breng op smaak met peper. Snijd de appel in dunne schijfjes.
Stap 3
Strooi de sla op 2 borden. Verdeel er de helft van de linzen en vervolgens de geroosterde aardappelblokjes en de appel over.
Stap 4
Bestrooi met de rest van de linzen en de walnoten. Maak de salades af met de kerriedressing.
Rooster voor een extra volle smaak de walnoten 1-2 min. in een droge koekenpan.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend▶
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pe...
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing