Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Mexicaanse bowl
1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (1 x 80 g)
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)
75 g witte rijst
75 g rundergehakt
75 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
75 g verse ananas (in blokjes)
1 el zonnebloemolie
1 klein teentje knoflook (fijngehakt)
¼ tl komijn (gemalen)
1 eetlepel zure room
½ bosuitje (in ringetjes)
15 g tortillachips
peper
zout
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (1 x 80 g)
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)
75 g witte rijst
75 g rundergehakt
75 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
75 g verse ananas (in blokjes)
1 el zonnebloemolie
1 klein teentje knoflook (fijngehakt)
¼ tl komijn (gemalen)
1 eetlepel zure room
½ bosuitje (in ringetjes)
15 g tortillachips
peper
zout
recept gemaakt met
2 Mini's Rode kidneybonen
2 Mini's Crispy Maïs
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de komijn erdoor en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en een beetje zout
Stap 3
Schep de rijst in een bowl. Verdeel het gehakt, de kidneybonen, de maïs, de tomaatjes en de ananas over de rijst.
Stap 4
Schep de zure room erop en bestrooi het met de bosui. Serveer dit met de tortillachips.
Tip
Maak een dubbele portie voor een grote chilibowl-voor-twee en serveer er nog een schaaltje salsa of guacamole bij.