1. >Recept
  2. >Quiche met linzen

Quiche met linzen

4 personen
70 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)

1 bladerdeegrol

200 g rode biet (kant-en-klaar)

50 g jonge spinazie

4 eieren

2 el zure room

100 g zachte geitenkaas

zwarte peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)

1 bladerdeegrol

200 g rode biet (kant-en-klaar)

50 g jonge spinazie

4 eieren

2 el zure room

100 g zachte geitenkaas

zwarte peper

zout
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Stap 2
    Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en zet het in de koelkast.
  3. Stap 3
    Snijd de biet in grove blokjes. Doe deze in een kom en meng er de spinazie en linzen doorheen.
  4. Stap 4
    Klop de eieren los en voeg de zure room toe. Kruid dit vervolgens af met peper en zout.
  5. Stap 5
    Haal het deeg uit de koelkast, doe de groenten erin en verkruimel de geitenkaas. Giet er vervolgens het eimengsel erover.
  6. Stap 6
    Bak de quiche 40 à 45 minuten in de oven. Maak er een heerlijke maaltijd van door er een salade bij te serveren. Warm of koud? Deze quiche kan niet kiezen!
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend