Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Spinaziesalade met geroosterde zoete aardappel en harissa-kikkererwten
2 personen
40 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar.
Stap 2
Klop een dressing van de yoghurt, het limoensap, de geperste knoflook en 2 el water. Breng op smaak met peper.
Stap 3
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de kikkererwten 2 min. Schep de harissa erdoor en bak ze nog 1 min.
Stap 4
Strooi de spinazie met het sjalotje op 2 borden. Verdeel er de zoete aardappel met de kikkererwten over. Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met de pistachenoten en de peterselie.
Tip
Lekker met flatbread of geroosterd pitabrood.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend▶
Caesar salade met mais
Saladebowl met maïs, kikkererwten en chi...
Saladebowl met maïs, kikkererwten en chili-yoghurtdressing