1. >Recept
  2. >Italiaanse bowl

Italiaanse bowl

1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)

2 trostomaten

½ citroen (schoongeboend)

1½ el olijfolie extra vierge

1 ciabattabroodje (in plakjes)

½ teen knoflook

2 tl pijnboompitten

1 bol mozzarella (125 g)(uitgelekt)

1 takje basilicum

peper

zout

- rasp
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)

2 trostomaten

½ citroen (schoongeboend)

1½ el olijfolie extra vierge

1 ciabattabroodje (in plakjes)

½ teen knoflook

2 tl pijnboompitten

1 bol mozzarella (125 g)(uitgelekt)

1 takje basilicum

peper

zout

- rasp
  1. Stap 1
    Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Stap 2
    Rasp de schil van de citroen boven de tomaat. Voeg de olijfolie en een beetje zout toe en schep om.
  3. Stap 3
    Rooster de plakjes ciabatta in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Wrijf de bovenkant van de sneetjes in met het snijvlak van de knoflookhelft (= bruschette).
  4. Stap 4
    Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
  5. Stap 5
    Leg de mozzarella in een bowl. Verdeel de tomaatjes, de kikkererwten en de bruschette rond de mozzarella. Bestrooi met de basilicum, de pijnboompitten en peper naar smaak.
Tip
Schenk eventueel nog een straaltje extra vierge olijfolie over de mozzarella.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend