Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Kikkererwten-pompoensalade met gegrilde paprika en tahindressing
Salade de pois chiches à la citrouille avec poivrons grillés et vinaigrette au tahini
Gemiddeld
20 min
25 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)
300 g pompoen (stukje met schil)
2 el olijfolie
1 rode paprika
1 el tahin
1 el halfvolle yoghurt
2 kropjes baby-romaine sla
1 bosui
50 g groene (knoflook)olijven
- bakplaat met bakpapier, grillpan
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)
300 g pompoen (stukje met schil)
2 el olijfolie
1 rode paprika
1 el tahin
1 el halfvolle yoghurt
2 kropjes baby-romaine sla
1 bosui
50 g groene (knoflook)olijven
- bakplaat met bakpapier, grillpan
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwijder eventueel de draden en pitten van de pompoen en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met 1 el olijfolie. Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar.
Stap 2
Snijd de paprika in reepjes. Verhit de grillpan. Schep de paprikareepjes om met 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes 4-5 min., tot ze mooie grillstrepen hebben.
Stap 3
Meng de tahin met de yoghurt. Voeg, afhankelijk van de dikte van de tahin, zoveel water toe tot een gladde en vloeibare dressing ontstaat. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Haal de blaadjes van de slakropjes los. Snijd de bosui in ringetjes.
Stap 5
Verdeel de slablaadjes over 2 borden. Schep er de helft van de kikkererwten, de geroosterde pompoen en de gegrilde paprika op.
Stap 6
Strooi er de rest van de kikkererwten, de olijven en de bosui over. Maak de salade af met de tahindressing.